Tuesday, August 11, 2009

Kerja Keras Tangan

Cerita ni sebenarnya dah lapuk dah.. dah berminggu-minggu kat draf.. ni penangan melayan blues lapok ari tu laaa...hehehehhe...

Ni citer pasal aku jadik bidan terejun wat cenderahati Nabil... Malam tu Nabil ckp kat ayah ngan ibu, cikgu suh wat cenderahati dari barang terpakai tukar-tukar ngan kawan, nak tukarnya tu hari soknya pulak tu...So, aku ngan En Fadeli plan laa lepas anak-anak tidur nak buat laa kan... tapi dah larut malam lupa pulak kami siap leh layan CSI malam tu...

Sok pagi dah sampai opis baru teringat, nasib baik En Fadeli kelas kul 9, terus gelabah balik umah cariklah barang terpakai nak suh aku buatkan. Perghhhhh..tangan takde seni nih nak suh buat cenderahati.. hantam jek lah labu...

Kebetulan ari tu ari Jumaat, pagi ada tazkirah... lepas tazkirah aku ajak member aku Ina tolong aku buat cenderahati tu.... Barang-barang En Fadeli dah anto masa tu.. yang ado bunga telur (yang cikai2 lak tu), cawan polisterin, benang yg cantik tu (lebihan buat kad jemputan kawin) pastu adalah straw bagai...hehehehe

Aku pening gak kan.. nak buat ape.. last2 aku pk buat jambangan bunga dalam vase.. so, korang tengoklah gambo yang sempat aku snap...




Ni la rupa pasu bunga Nabil.. aku amik idea ni dari gambar Bangunan Berputar yang pernah aku tengok kat Forum Cari dulu... Lom siap lagik nih, Ina tengah lilit ngan benang....




Aku silaplah tak potong straw tu.. kalo tak misti kemas sket....hehehe...Tak sempat nak tangkap gambar proper... van sekolah Nabil dah sampai.. ahkak bekejo beb takot tertinggal...hehehehehe...



Kad yang simple.. tak dan nak buat lawa-lawa... oklah tu Nabil dari non ado...Thanks to Ina coz tolong ahkak buat benda-benda seni nih...hehehe...


16 ulasan:

sweetfiza said...

ok dah tu ...
cantik gak ...
leh la wat kraftangan plak pas ni ...heheheh

ninie said...

fiza ~ taram jek fiza...

Softtouch [Hanim] said...

oklah ti kak ninie...cntik n kreatif..kalu bg sy dok mcm tu jelah kak ninie..sy xkreatip...

ninie said...

hanim ~ utk anak hanim... x kreatif pon jd kreatif....hehehe...

neezareef said...

bangga nabil nk bwk g skolah ibu dia punye KERASTANGAN kemainnn lg...kelazzzzzzzzzzz menjahetttt kekekeke

ninie said...

neeza ~ hahahahaha.... drpd non ado...

reen said...

he..kreatip&inovatip hasil keras tanganmu kak...save budget..leh tiru x?:D

ninie said...

reen ~ tiru jgn tak tiru reen....

CuTeMiUt78 said...

wah...keras2 tangan pun.. menjadi gak la :D

10 said...

amboi... sape kata x kreatif? sekeras2 tangan pn menjadi gak pasu bunga dia tu... tahniah2 sbb sempat gak siapkn kerja keras tangan tu...

sha89 said...

fuhh xtau plak kak ade bakat dlm seni2 hiasan ni hehe...ok la tu, nmpk cntik jgak even buat drpd barangn trpakai...

suke la Nabil sebb dpt tukar2 hadiah ek~

~ Ibu ZAAZ ~ said...

leh tahan kreatifnya dia ya. baguss...baguss...

ninie said...

cute ~ hehehe.. menjadik la tu..

ninie said...

10 ~ thanks...bekejo 10 nak siapkan...

ninie said...

sha ~ bebudak suka aje sha...hehehe

ninie said...

ibu Zaaz ~ thanks kak...bakat terpendammm