Tuesday, June 16, 2009

Roti Bako











Sejak dua menjak ni, aku satu family suka sangat makan roti bako...
Dah jadik menu utamalah pulak...Pada mulanya saja-saja lah wat sarapan kan tapi melarat-laratlah pulak.
Bukan takat sarapan ajek tak kiralah bila masa rasa nak mengunyah... Kadang-kadang lepas makan nasik pon leh makan roti bakar lagik.... mcm ketagih pulak...

Kat atas meja makan memang dah wajib ada roti, majerin n kaya dan juga toaster...hehehehe.. dalam seminggu tu... 2 3 kali gak laa asik belik roti n kaya...

Anak-anak pon suka gak makan... sket2 panggil ibu atau ayah suh watkan roti bakar...
Diorang pon suka lah duk kat meja tu tengok kita bakar roti n sapu majerin n kaya... Kadang-kadang dorang ni suka makan roti yang dah dibako ngan Lady's Choice perisa kacang n coklat... Tak tau lah sampai bila menu utama ni nak bertukar ye....selagi toaster bertenggek kat atas meja selagik tu lah akan ada roti bako setiap hari....hehehhee..


13 ulasan:

10 said...

nyam..nyammm...nyammm... terasa lapaq lak... mai ckit...

ninie said...

10 ~ marilah 10 mai sini pekena roti bako....

atty's said...

roti bakar 3 set..ekekke..

ninie said...

kty ~ roti bako mari... ekekekeke...

neezareef said...

nk lg kaw ko sapu marjerin sblm bako..lg kaw2..perghh..ko nih saje je nk suh aku gain weight lah

FazidElias said...

roti bakar pun sodap

reen said...

bakar jd bako!!wakakaka....jawa tul bunyinya tu..
best kn mkn roti bako ltak majerin&kaya...ada lak kopi o panas..fuhhhhh

ninie said...

neeza ~ ye ke neeza perghhhh mesti mantop kan rasanya... aku dah tak leh nak diet2 ni za...

k Fazid ~ betul kak lagik kalo panash2 makan..

reen ~ tu la pasal kawannya ramai jawa jd akak pon dah jd jawa gak...hehehehe...

sweetfiza said...

hhmm...kat umah fiza sorang je mkn roti ...
nak2 plak klu bakar2 ni ...
anak beranak 2 org tu ..x pandang roti ni ...

tp sedap mkn roti bako ni...ihiks...

ninie said...

fiza ~ tul tu fiza lg panas2 kan kalo makan... :)

~ Ibu ZAAZ ~ said...

sedap! sedap! sedap!

♥Hernee Nazir♥ said...

kak same la..hernee n hubby pn duk mlntk roti bako je..hehehe

ninie said...

Ibu ZAAZ ~ memang sodap kak

Hernee ~ tu lah hernee kalo tak benda lain nak makan kita pekena roti bako perghhh...