Monday, July 27, 2009

Kenduri arwah







Hari Sabtu lalu, MIL aku buat kenduri arwah FIL... tahun ni genap lah 3 tahun pemergian aku nye FIL... Kenduri sebelah malam lepas Isyak utk orang lelaki jek....

Selalunya kalo kenduri MIL akan masak sendiri jadik kami menantu-menantulah yang tolong... MIL ni tak suka nak nyusahkan kawan-kawan jiran dia tu....

Aku ada gak tolong dia kat dapor potong-potong apa yang patut kan.. tapi biasalah 3N sibuk gak kat dapo nak nolong.... Time kenduri lagik besh aku kena bawak 4N masuk bilik kalo tak abis dia sibuk gak nak berkenduri gak kat bawah....hehehehe....Tu yang takde gambo waktu kenduri madang gambo makanan jek kan...hehehehe.. mana taknya tukang tangkap gambo duk jg anak... nak mintak tolong En Fadeli tak leh pulak ye lah dia selaku anak sulong misti lah wakilkan mak dia ye tak...

Masa kenduri banyak gak lauk pauk...sume MIL masak sendiri cuma kuih muih jiran-jiran bagi termasuklah ibuku yang tercinta... Mak aku tak dapat datang tapi masa siangnya tu abah aku anto Kek Gula Hangus kesukaanku ngan buah tembikai.....hehehe... sedap mak aku buat.......

So, saksikan lah gambo makanan jek ek.. aku pon tak leh lama nih.. jap lagik ade kat sini takde karen...lgpon aku nak kena gi meeting nih...okey bye..
chiowwww...


13 ulasan:

POSH76 said...

alfatihah utk ur FIL...best gak sekali skala attend kenduri cam ni..leh jumpa sedara kan

Ena Qaisya said...

nampak simple tp menyelerakan huhuhu

ninie said...

posh ~ thanks kak...betul tu sekali sekala dpt jumpe sedara mara...

ena ~ yelor ena sungguh menyelerakan...

Softtouch [Hanim] said...

besntya lauk kenduri..sy suka pg kenduri2 ni..dpt jumpe sedara mara kan..

CuTeMiUt78 said...

eemmmm bila time kenduri2 la semua dpt berkumpul reramai kan

reen said...

anak2 sy lak bila knduri kndura wt hal sdiri2..dh jumpa sdare mareny..main je la..tp dlm kwsn umh je la..senang skit makny wt keje..he..

ninie said...

hanim & cute ~ btul tu hanim dapat berkumpul sama sedara mara tu yang best ye lah bukan selalu kan..

reen ~ tul tu reen tapi umah mak akak nih kecik tak leh nak main2 sangat... time kenduri jek dah penuh sampai ke depan kalo budak2 main kat luo kang takut lak.. bahaya....sbb laman umah tak beso umah taman la katakan..

10 said...

sedap la suma makanan tu... nk jugak makan kenduri ni...

ninie said...

10 ~ mmg sedap2 makanan ye la kenduri kan...

atty's said...

semua food sedap2 ar ninie..

neezareef said...

jap dah 3taun ek ninie...mama ko mmg arr semer nk wat sndiri ek..

dah wat kuih raya lom mama..kekeke

ninie said...

kty ~ tau takpe kty..hehehehe

neeza ~ ha ah dah 3 thn dah.. cpt masa berlalu....mama mmg rajin tak suka nyusahkan org....

baru nak plan neeza....hehehe

sha89 said...

al-fatihah utk arwah...

best nye tgk pic makanan2 tu~ (mkin lapa plak ni~)

:)